Zoals de naam al zegt, is badmintonclub BC’80 in 1980 opgericht door een aantal enthousiastebadmintonners. Doel van de vereniging is om een sportieve, lichamelijke beweging te hebben én om de badmintonsport in het algemeen te promoten. Ook na al de jaren is BC’80 nog steeds een vereniging van enthousiaste badmintonspelers.

Elke dinsdagavond kunnen onze +/- 65 leden een “shuttletje slaan” in sporthal de Dommel (VMBO) te Boxtel. Tijdens deze avond van 20.00 tot 22.30 uur zijn 9 speelbanen ter beschikking. We maken op de speelavond gebruik van een “prikbord”. M.b.v. dit prikbord spelen de leden steeds met verschillende partners tegen verschillende tegenstanders.Op deze manier spelen de leden steeds zeer gevarieerde wedstrijden van 20 minuten.Ook is er de mogelijkheid om te trainen. Onze trainer geeft zijn trainingen aan zowel recreanten en competitiespelers. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan conditie, techniek en de spelregels.

Bij BC’80 is er ook de mogelijkheid om competitie te spelen binnen de Bossche Badminton Federatie (B.B.F.). Het betreft wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders in de omgeving van ’s-Hertogenbosch.

Naast de speelavonden organiseert BC’80 ook een aantal interne toernooien. Per jaar worden 3 toernooien georganiseerd: 2 mini-toernooitjes op de dinsdagavond en 1 toernooi met aansluitend een feestavond. Toernooien waarbij de gezelligheid voorop staat, maar waarbij het sportieve gehalte hoog is. Kortom: BC'80 is een gezellige club in een sporthal waar na het badmintonnen gelegenheid is om na te praten en een drankje te nuttigen in de kantine. Is je interesse gewekt? Kom op dinsdagavond naar sporthal de Dommel en speel een keer gratis mee. Je zult zien: badminton is zeker een sport voor jou.

 

Speelavond: elke dinsdag van 20.00 tot 22.30 uur (m.u.v. de kerstvakantie en de zomervakantie).

Sportcentrum: "de Dommel", v.d. Voortweg 14, 5282 RJ Boxtel 

Trainen: bij BC'80 is de mogelijkheid om te trainen aanwezig, vooral voor beginners. Onze trainer leert je de fijne kneepjes van het badminton in een aan jouw mogelijkheden aangepaste snelheid. 

Lidmaatschap: € 30,-- per kwartaal

Zaaldienst: elke dinsdag heeft een lid van het bestuur zaaldienst. Bij hem of haar kun je terecht voor informatie.