De zomerstop is weer ten einde en alle competitiespelers staan te trappelen om te beginnen. Bij BC’80 Boxtel zijn een aantal wijzigen in de competitie teams. Het herenteam met Martijn, Danny en Kevin is opgeheven. Danny van Zoggel gaat verder badmintonnen in Best. Via deze weg wensen wij hem erg veel succes, ongetwijfeld komen we Danny tegen op één van de toernooien.

Martijn en Kevin hebben op aanvraag een nieuw team gevormd, BC’80 2 samen met oud gediende Astrid van Roosmalen en Margot Blummel uit het derde team plus Marian van Weert. Een goede combinatie van jong en iets jonger met ambitie. Het eerste team speelt dit jaar in de promotieklasse, het tweede in de tweede klasse en het derde team in de derde klasse. Voor een club als BC’80 erg mooi om wat hoger in de BBF klassen te spelen.

BC’80 2 mocht de aftrap van het nieuwe seizoen verzorgen op maandag 29 september in Berlicum. Een uitwedstrijd tegen Shuttle Up 4. De overige teams van Shuttle Up spelen hoofdklasse dus een geduchte tegenstander stond er te wachten. Helaas kon Margot er bij de seizoenstart niet bij zijn in verband met privé verplichtingen.

Astrid mocht als eerste beginnen aan de dames enkel (DE). Zij liet er geen gras over groeien in de eerste set. Met al haar ervaring kon ze de nog erg jonge tegenstandster alle hoeken van het veld laten zien. De eerste set eindigde in een 4-21 winst! Daarna ging Astrid vrolijk door in de tweede set. Ook deze keer weer een overtuigende overwinning met 8-21. Kevin mocht als eerste starten van de heren in de heren enkel (HE). Hij verloor kansloos de eerste set met 21-10 maar herpakte zich naar goede aanwijzingen van Martijn in de tweede set. Lang ging het gelijk op tot het moment dat Kevin zijn snaar kapot slaat. Bij een stand van 17-17 werden er een aantal fouten afgestraft en verloor Kevin met 21-17. Marian mocht de voorsprong weer op het scorebord gaan zetten voor BC’80 en dat deed ze. De eerste set nam ze al vroeg afstand van haar tegenstandster en kon daarna moeiteloos naar een 11-21 winst uitlopen. In de tweede set ging het wat lastiger maar ook daar wist Marian de winst te pakken met 13-21. Als laatste mocht Martijn aantreden, met in het achterhoofd dat hij nog geen partij in de heren enkel had verloren sinds vorig jaar oktober. Hij liet geen haar heel van zijn tegenstander in de eerste set, mede door fouten van de Shuttle Up heer werd het 9-21. De tweede set kreeg Martijn dan eindelijk de tegenstand die geboden moet worden in deze klasse. Na een aantal verlies punten herpakte Martijn zich knap. Voor je het weet zie je alle shuttles om je oren vliegen bij hem en dat overkwam de tegenstander nu ook. Martijn won met 14-21. Na de dames- en herenenkel was de stand 2-6 in sets voor BC’80.

Helaas was er in Berlicum maar één baan tot onze beschikking waardoor we in tijd wat uit zouden gaan lopen. Hierdoor was er wel gelegenheid om goed uit te rusten en te kijken naar je teamgenoten. Marian en Astrid waren inmiddels aan het inslaan voor de dames dubbel. Met in het achterhoofd dat de enkel erg soepel was verlopen moest dit ook een “eitje” worden. Ondanks dat zij nog geen enkele keer samen hebben getraind op de dinsdagavond ging de dubbel fantastisch. Winst in de eerste set met 6-21 en winst in de tweede set met 9-21. Hierdoor had BC’80 2 nog maar één set nodig om de eerste winst van het seizoen binnen te slepen. Martijn en Kevin wisten wat te doen, zij zijn al wat beter op elkaar ingespeeld en gaan ook op de toernooien weer voor spektakel zorgen. De eerste set ging fluitend naar BC’80 met 13-21. Goed aanvallend spel bracht de tegenstander geen enkele kans. De tweede set kwam de Shuttle Up wat beter in het spel en legde het vuur aan de schenen bij Martijn en Kevin. Lange tijd gaat het gelijk op en door twee kostbare fouten aan Shuttle Up zijde ging wederom de winst naar BC’80. Beide mix partijen moesten nog  gespeeld worden maar de winst was al zeker.

De mix partijen werden tegelijk gespeeld maar tussendoor kijk je toch naar elkaar hoe de stand staat. Bij Astrid en Martijn was het de eerste set heel erg spannend. Uiteindelijk wordt hier wel de winst gepakt met 20-22. Marian en Kevin hebben het ook lastig maar winnen de eerste set ook met 18-21. De onderlinge krachtverhouding is zo minimaal dat ook de tweede set aan beide kanten spannend zou blijven. Het koppel Astrid / Martijn weet weer een set te pakken, dit keer met 19-21. Het koppel Marian/Kevin gaat echter de boot in door eigen fouten en verliest met 21-19.

De balans werd opgemaakt en BC’80 2 neemt een 3-13 stand mee naar Boxtel, de eerste winstpunten zijn binnen voor het nieuwe team. Een goed begin van de competitie is het halve werk. Volgende week staat er weer een competitie ronde op het programma. Ditmaal thuis in de eigen sporthal “De Dommel” tegen H.B.V. 1 uit Heesch.