De laatste onbekende tegenstander stond op het programma voor het tweede team van BC’80. Een lastige uitwedstrijd op voorhand tegen BC Udenhout.

De ranglijst laat zien dat het nieuw gevormde team van Boxtel uitstekend mee kan doen in de tweede klasse. Het kampioenschap is nog steeds in zicht al wordt dat wel een lastig verhaal. BC Udenhout is gevestigd op de laatste plaats maar dat wil in het badminton niets zeggen. Martijn Hooijman en Kevin den Ouden zitten in een flow getuige het eerste toernooi wat gespeeld is. De dames Margot Blummel en Astrid van Roosmalen moesten helaas afzeggen vanwege privé verplichtingen. Karin Prinsen werd de waardige invaller, normaal spelend in het derde team, wist zich erg goed staande te houden. Uniek aan het team van BC Udenhout is de familie sfeer. Twee zussen en één broer van de familie Viveen spelen in dit team.

Nadat er uitgebreid warm was gespeeld mochten Karin en Kevin de eerste single van de avond spelen. Karin had het lastig in de eerste set en verloor met 21-17 maar stelde orde op zaken in de tweede set. Mede dankzij Marian van Weert haar tips werd de set gewonnen met 6-21. Kevin had een eenvoudige avond en won beide sets met ruim verschil in 7-21 en 6-21. Martijn kwam meteen een oude bekende van de toernooi reeks tegen maar liet zich niet van de wijs brengen. Beide sets werden binnen gesleept zonder al te veel moeite. Marian had het iets lastiger en miste wat wedstrijd ritme. Helaas verloor zij beide sets waardoor de tussenstand na de singles op 3-5 voor Boxtel kwam te staan.

De dames dubbel ditmaal met Karin en Marian ging erg goed. Ondanks dat beide dames nauwelijks samen spelen werd de eerste set met 15-21 gewonnen. De tweede set ging geheel de andere kant op en werd verloren met 21-14. Badminton kan een raar spel zijn als er wat fouten op rij worden gemaakt. De heren dubbel is ijzersterk dat werd al eerder bewezen in de competitie. Martijn en Kevin zijn goed op elkaar ingespeeld waardoor beide sets werden gewonnen. De eerste set was iets spannender als verwacht met 17-21 en de tweede set erg overtuigend met 11-21. BC’80 kon maar geen ruime voorsprong nemen en had nog één set nodig voor de winst en twee punten in de competitie.

In de mix dubbel speelde Karin samen met Martijn en Marian samen met Kevin. Doordat beide koppels verloren in de eerste set met 21-15 en 21-16 kon het nog een lastige avond gaan worden voor BC’80 Boxtel. Na goed team overleg werd er een tandje bij geschakeld in de tweede set. Het duo Karin en Martijn zorgde voor de dagwinst met 19-21 waarna een bloedstollende set bij Marian en Kevin ook winnend werd afgesloten met 20-22. De eindstand van de avond bracht een totaal van 6-10 voor BC’80 2 uit Boxtel en de tweede plaats op de ranglijst werd verstevigd.