BC’80 2 buigt achterstand om in winst en behoudt koppositie

Het zijn drukke weken, weinig training maar veel competitie partijen. De vorige winst tegen Shuttle Up gaf ontzettend veel vertrouwen. BC’80 2 is klaar voor de volgende ronde tegen H.B.V. 1 uit Heesch.

Voor Martijn en Kevin stond er één oude bekende op het veld vanuit de herencompetitie. Vandaag 7 oktober is het complete team aanwezig. Margot, Astrid, Marian, Martijn en Kevin. Dit geeft natuurlijk het nodige denkwerk wie wat gaat spelen. Astrid en Marian zouden de Dames Enkel voor de rekening nemen. De Dames Dubbel wordt gespeeld door Margot en Marian. In de Mix ronde staan Astrid en Margot te spelen. Dit zou uiteindelijk een goede zet zijn geweest. Astrid en Kevin mochten als 2e dame en heer als eerste het enkelspel afwerken. Beide verliezen de pot waarbij veel onnodige fouten werden gemaakt. Geen lekker gevoel voor beide en een 0-4 achterstand, dat gaat hard! B.C.G. 2 uit Gestel had namelijk vorige week gewonnen van Heesch dus wij zijn aan onze stand verplicht om ook deze partij tot een goed einde te brengen. Marian en Martijn, beide nog ongeslagen, moesten de stand gelijk gaan trekken. Als eerste kon Marian aan de bak. Het ging heel erg goed en eigenlijk stond een overwinning voor haar niets in de weg. Beide sets worden binnen gesleept. Martijn was al vanouds weer goed. De tegenstander moet gedacht hebben dat hij met drie man op het veld stond. Elke shuttle werd op het laatste moment nog over het net getild om vervolgens het spel af te maken. Beide sets gaan naar BC’80 toe en de stand nadat alle enkelspelen gespeeld zijn 4-4.  Gelukkig werd het iets minder druk in de sporthal met recreanten en zodoende gingen beide dubbels tegelijk van start. Één missie, één doel, 4 punten pakken om minstens gelijk te spelen aan het eind van de avond. Alhoewel winst het enige is wat telt. De dames dubbel ging goed in de eerste set 21-16 winst. De tweede set verloopt wat anders waarbij het lange tijd gelijk op gaat, zelfs 20-20 stond op het scorebord maar de ervaring van Margot en Marian neemt dan de overhand. Winst, 22-20 en een voorsprong voor BC’80. Ondertussen waren Martijn en Kevin de herendubbel aan het spelen. Zoals vanouds want beide heren zijn goed op elkaar ingespeeld. Het is pas het begin van het seizoen maar de jongens laten er geen gras over groeien. De eerste set wordt heel er snel binnen gehaald, mede door fouten van de tegenstander 21-11. Vooraf aan de tweede set spreken Martijn en Kevin nog wat dingen door, nog sneller dan de eerste set staat de winst al op het wedstrijdformulier 21-10. Alle koppen bij elkaar want nog één set winnen zou betekenen dat er weer punten bijgeschreven kunnen worden voor de ranglijst in de tweede klasse BBF. Beide mixkoppels Astrid/Martijn en Margot/Kevin gaan goed van start. De onervarenheid van Kevin laat echter meteen zien dat er getraind moet worden op de mix, eerste set verloren 13-21. Astrid en Martijn zijn ondertussen aan een erg spannende wedstrijd bezig maar de winst wordt binnengesleept met 21-19. De tweede set ging dit koppel iets eenvoudiger af maar er werden geen cadeautjes gegeven 21-17. Margot en Kevin raakten op elkaar ingespeeld en de tips vanaf de zijlijn hebben hierbij geholpen, bedankt Frans! Misschien toch eens over teamcaptain na gaan denken, wij zijn voorstander. De tweede set loopt uit op een ware thriller met veel toeschouwers en oehh ahh geroep vanaf de zijlijn. Mede dankzij het rustig blijven van Margot en foute service van H.B.V. op een stand van 24-24 weet BC’80 de winst te pakken met 26-24! Eindstand BC’80 2 – H.B.V. 1:     11-5. Volgende week de topper tegen B.C.G. 2 met wederom een oude bekende als eerste heer. Kevin is gebrand op winst in de Heren Enkel en heeft het nodige aan huiswerk meegekregen. Marian kan helaas niet aanwezig zijn waardoor ervaring vs jong bloed het klusje moet gaan klaren.