De competitie loopt ten einde en de zomerstop is dichterbij dan we denken. Het herenteam van BC’80 heeft het kampioenschap voor het oprapen maar moet daarvoor nog wel twee competitie wedstrijden afronden.

Als eerste mocht er op donderdag 10 april aangetreden worden in en tegen Heesch. De kampioen van de eerste competitieronde stond al mijlen ver achter en was eigenlijk uitzichtloos op een goed resultaat. Degraderen konden zij ook al niet meer, niets op het spel en gewoon vrij spelen was het motto. De Heren Enkels (HE) van

Danny en Kevin gingen niet heel erg goed. Danny verloor met 2-0 en Kevin speelde gelijk 1-1, hier had meer ingezeten. Martijn stelde orde op zaken door zijn partij met 0-2 te winnen. Met een gelijke stand richting de Heren Dubbels (HD) was er nog volop werk aan de winkel om met een overwinning richting Boxtel te gaan. De nog ongeslagen mannen van BC’80 konden helaas geen potten breken in de dubbels waardoor aan het eind van de avond een 7-5 verlies op het scorebord stond. Zwaar teleurgesteld maar enig gebrek aan motivatie omdat het behalen van het kampioenschap voorop stond.

Tussentijds stond er op zondag 13 april ook nog een toernooi in Heesch op het programma. Alle drie de heren konden helaas niet doorkomen vanuit de poule fase door hele sterke tegenstanders te loten in de Heren Enkel. Danny en Kevin deden hier voor het eerst mee in de B-klasse wat toch een behoorlijke stap hoger is. De herendubbels waren een stuk sterker. Danny speelde met Adrie maar door gebrek aan speeltijd samen strandden zij in de poule fase. Martijn en Kevin hadden de slagen goed te pakken, wisten in de kwartfinale een 20-16 achterstand om te zetten in een 20-22 winst. Vervolgens in de halve finale onder druk een 1-2 set winst te scoren om tot de finale door te dringen. Helaas moesten zij wel genoegen nemen met een tweede plaats achter een Heren Dubbel uit Heesch maar met 21-17, 19-21 en 21-18 was het ongekend spannend!

De laatste competitie ronde stond gepland op 15 april tegen BCG uit Gestel. BCG was al gedegradeerd en speelde nergens meer voor. De eerste competitie ronde wist BC’80 overtuigend te winnen met 12-0 zou het deze keer weer zo lopen? Kevin had nog wat last van zijn lies en kon moeilijk een explosieve beweging maken. Danny en Martijn wisten dit in de Heren Dubbels knap op te lossen waardoor de gespeelde sets eigenlijk niet spannend waren. Eerst moesten natuurlijk wel de Heren Enkels afgewerkt worden. Danny begon wat rustig aan en met verzuurde benen wist hij een 2-0 winst te pakken. Kevin pakte ook een 2-0 winst met goede geplaatste shuttles en minimaal loopwerk. Martijn had het wat lastiger, lang bleef het gelijk op gaan maar de winst was daar, 2-0 en met een tussenstand van 6-0 lag BC’80 weer op koers. Eerherstel noemde zij het omdat de wedstrijden tegen HBV zo tegen waren gevallen.

Danny en Kevin traden aan voor de eerste herendubbel en dat ging uitermate goed. BCG had geen schijn van kans op de harde smashes van Danny. Toen zij dat doorkregen was het al te laat en werd de winst door BC’80 gepakt. In de tussentijd kon Kevin alleen nog maar hinkelen maar er moest wel nog één dubbel door hem afgewerkt worden. Gelukkig tegen de op papier mindere tegenstanders. Martijn vloog over het veld om Kevin te ontlasten. BCG had weer geen schijn van kans. Achteraf is het maar goed dat het team degradeert, de 1e herenklasse is net iets te hoog gegrepen maar zij komen waarschijnlijk sterker terug. De laatste dubbel werd gevormd met Martijn en Danny. Zouden ze een clean score kunnen halen zoals ook in het begin van de competitie? Het antwoord is JA! Het was wel spannend mede doordat er wat ‘gefrot’ werd aan de zijde bij BC’80 maar alleen de winst telt natuurlijk. Gelukkig kregen de heren dat op tijd door om aan het eind van de avond, met een mooie bos bloemen, felicitaties vanuit de club en een hoop gelach een 12-0 stand te realiseren.

Er werd nog lang nagepraat in de kantine en de nodige biertjes mogen er dan ook in als je kampioen bent. De gênante foto’s kunnen op aanvraag getoond worden!