Nadat vorige week naaste concurrent Shuttle Up 2 opzij was gezet moest het 1e team uit aantreden tegen ABC2. Ondanks dat dit team onderaan staat is dit toch een lastige tegenstander. De thuiswedstrijd was maar net met 9-7 gewonnen.

Monique begon haar single niet goed en verloor de 1e set met 21-8. Zoals vaak is Monique in staat om de 2e set volledig om te keren, zo ook nu:13-21.
Tegelijkertijd begon Marco aan zijn partij op de baan ernaast. De vorige keer had hij het lastig tegen deze tegenstander en wist er net een 1-1 uit te slepen. Nu ging het uitstekend en werden 2 sets gewonnen: 16-21 en 15-21.

Lieke heeft de laatste weken een duidelijke stijgende lijn te pakken en won haar sets met 14-21 en 15-21. Omdat Dirk ook niet echt in de problemen kwam en vrij gemakkelijk won met 16-21 en 10-21, had het 1e team dus een comfortabel voorsprong van 1-7 uit de single.

De damesdubbel had de overwinning kunnen brengen maar dat werd hem niet: 21-19 en 21-14. Natuurlijk waren daar de heren die dat kunststukje wel verzorgenden. Na in beide sets in het begin achter te hebben gestaan werden er 2x gewonnen met 18-21. De winst was dus binnen!

In de mix waren de resultaten wisselend. Marco en Lieke hadden de laaste weken alles gewonnen maar konden geen vat krijgen op de tegenstander: 2x 21-15.
Monique en Dirk ging het veel beter af. In de 2e set werd het nog even spannend maar toch: 14-21 en 19-21.

Eindstand dus 5-11. Omdat mede-concurrent Poona op hetzelfde moment tegen ABC2 gelijk speelde heeft het 1e team, met nog 2 wedstrijden te gaan, een comfortabele voorsprong van 3 punten een goed doelsaldo.
Een overwinning op ABC3 in de eerstvolgende thuiswedstrijd op 13-12 is voldoende voor het 3e kampioenschap op rij in de promotieklasse.