Start seizoen BC’80 2

De competitie is weer begonnen en dat betekend dat Martijn Hooijman weer terug is van vakantie. Een belangrijke schakel in team twee

verwelkomen we natuurlijk met open armen. Kevin den Ouden is in de tussentijd geopereerd aan zijn meniscus en kan ook weer meespelen. Samen met Astrid van Roosmalen en Marian van Weert gaan we voor niets minder dan promoveren naar de overgangsklasse! Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Ferry van de Loo. Een waardig vervanger in de afwezigheid van Martijn waarvoor nogmaals dank!

 

BC Deno 2 – BC’80 2

De eerste wedstrijd van het seizoen zou meteen een uitdaging worden tegen het gedegradeerde BC Deno uit Den Bosch. In de singles werd meteen duidelijk dat we wedstrijdritme missen. Astrid verliest haar single met 2-0 waarin ze in de tweede set nog aardig mee kon doen. Kevin wint met enige moeite waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. Marian had wat moeite met de shuttle want deze waren zo snel als een drie-traps-raket en mede daarom speelt ze gelijk. Martijn is erg goed en opgeladen uit zijn vakantie terug gekomen en wint eenvoudig.

 

In de damesdubbel blijft het erg spannend maar wordt wel de eerste set verloren. Set twee had gewonnen moeten worden maar door enkele fouten stond er 23-21 op het scorebord, helaas. Martijn en Kevin doen het goed in de herendubbel en geven de tegenstander geen enkele kans waardoor de stand nog steeds in het voordeel van BC’80 blijft staan.

 

Gemengd dubbel is een andere spelvorm wat nog niet goed beheerst wordt door het team maar knap weten beide koppels, Astrid / Martijn en Marian / Kevin beide een set te winnen waardoor de eerste wedstrijd met 7-9 gewonnen wordt.

 

BC’80 2 – BCG 2

De eerste thuiswedstrijd moet natuurlijk altijd gewonnen worden want daarin heb je voordeel. De hal en de shuttle zijn anders dan bij andere verenigingen maar daar leek BCG geen enkel probleem mee te hebben. Astrid begon goed in de single, wint haar eerste set maar in de tweede set was de tank leeg. Een gelijkspel wat de volgende keer vast goed gaat komen. Kevin speelt met zijn tegenstander en heeft niet al teveel moeite waardoor hij beide sets wint. Invalster Monique Teulings speelt een goede single en heeft kansen om punten te pakken voor team twee. Helaas valt het de verkeerde kant op in beide sets en wordt er tweemaal met 19-21 verloren. Martijn heeft dit jaar een nieuw doel, de tegenstander geen 10 punten laten halen. Dat lukt hem in deze wedstrijd want zijn tegenstander heeft tweemaal 21-8 en 21-9 op het scorebord zien staan.

 

De herendubbel loopt ook dit seizoen weer als een trein. Beide sets worden gepakt door met aanvallend spel de tegenstanders onder druk te zetten. In 21-13 en 21-15 in het dan ook redelijk snel gedaan. Astrid en Monique moeten wennen aan elkaar maar zien kansen om de dames te verslaan. In de eerste set wordt het 18-21 wat perspectief biedt voor set twee. Dat dachten de andere dames van BCG ook en wonnen ook de tweede set. Met een voorsprong van 7-5 lijkt het op een herhaling van vorige week. Er moesten weer twee sets in de gemengd dubbel gewonnen worden voor de dagwinst. Kevin en Monique doen het goed maar verliezen een paar cruciale punten waardoor set één in 20-22 naar de tegenstander gaat. De tweede set hetzelfde beeld maar ook deze gaat verloren in 17-21. Martijn en Astrid pakken overtuigend de eerste set in 21-9 maar wat er toen gebeurde had niemand kunnen voorspellen. De tweede set ging in dezelfde cijfers 9-21 verloren waardoor het eerste gelijkspel van het seizoen in 8-8 definitief was.

 

De Maasshuttles 3 – BC’80 2

Vorig jaar ging het voor het tweede team nipt goed tegen de Maasshuttles zodat handhaving in de eerste klasse een feit was. Vandaag stonden we tegenover een nieuw team en ook hier moest vol op gestreden worden voor de punten. De singles beginnen niet goed. Astrid verliest ruim van haar tegenstandster maar ook Kevin kan geen vuist maken en verliest beide sets. Een stroeve start tegen een erg sterk team! Marian en Martijn winnen wel beide sets overtuigend. Aan de kant hebben we genoten van het mooie spel van deze twee toppers.

 

Na de singles wisten wij dat het erg lastig zou worden vandaag om een vuist te maken voor de overwinning. Dat bleek ook na de damesdubbel. In de eerste set loopt het niet en weet de tegenstander de vinger op de zere plek te leggen. In de tweede set gaat dit door. Beide sets gaan verloren in 21-14 en 21-11. Martijn en Kevin wisten beide dat het ook in de herendubbel lastig zou worden. Veel ‘gepiel’ aan het net is nou juist net niet het spel wat zij willen spelen. Het lukt wel om de eerste set te winnen in 19-21, een behoorlijke opluchting. De  tweede set was net zo spannend maar het gat kon gelukkig gemaakt worden door een aanpassing in het spel. Set twee wordt ook gewonnen met 17-21.

 

Volledig gelijk de gemengd dubbel in was ditmaal het scenario. Beide moesten nog steeds twee sets winnen om in ieder geval gelijk te spelen. Dat bleek voor Kevin en Marian een te moeilijke opgave want echt kans hebben ze niet gehad. Twee sets verloren met 15-21 en 11-21. Astrid en Martijn zaten verwikkeld in een ontzettend moeilijk spel waarbij de eerste set over de streep wordt getrokken in 19-21. De tweede set was net zo spannend en blijft lang gelijk op gaan. Wat opviel was dat de dames vaak uit het spel werden gelaten en dat de heren haast een single speelde. Helaas viel dat in het voordeel van de Maasshuttles met 21-19. Na de stand opgemaakt te hebben leed BC’80 2 haar eerste verlies van de competitie met 9-7. Geen schande want dit is de sterkste tegenstander in de competitie.

 

BC’80 2 – BC Argus 1

Een oude bekende BC Argus kwam op bezoek. Deze tegenstander hebben wij een jaar geleden uitgezwaaid bij het promoveren naar de eerste klasse. We wisten dat er vanavond kansen lagen om de winstpartij definitief te maken. Wat we ook wisten is dat zij twee krachtige dames in huis hebben en dat bleek al direct in de single zichtbaar. Astrid weet haar draai dit jaar nog niet te vinden en verliest haar single. Geen nood want er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen. Kevin verliest ook verrassend de eerste set, totaal onnodig maar met een slechte timing in zijn slag ging de set naar de tegenstander. Orde op zaken stellen in de tweede set gebeurde dan ook. Kevin wint makkelijk met 21-14 waardoor het een gelijke stand was. Marian had een makkelijke eerste set in 21-14 binnengesleept maar in de tweede set ging er behoorlijk wat fout. Tot ergernis van zichzelf en wat geschreeuw door de zaal. Wat Marian dan wel goed deed, nou winnen met 22-20! Martijn stond een camping partij te spelen en sloeg de shuttle rustig terug waardoor zijn tegenstander de fouten ging maken. Eerste set werd 21-6! Waarna de tweede set hetzelfde beeld gaf in 21-10! Pfoe, zonder moeite maar wel een tegenstander die bekaf langs de kant ging zitten.

 

De damesdubbel was spannend in de eerste set en ging zelfs de verlenging in. Helaas voor de dames van BC’80 valt de shuttle de verkeerde kant op met 22-24. In set twee komen zij deze klap niet te boven en wordt ook verloren met 14-21. Martijn en Kevin pakte de volle buit in de herendubbel door met 21-13 en een moeizame tweede set 21-18 te winnen.

 

Je raadt het nooit, weer een 7-5 voorsprong en op naar de gemengd dubbel. Het wordt een trend waar wij als team graag vanaf willen! Marian en Kevin geven alles in de eerste set en dat was ook wel nodig. Met shuttles die net wel, net niet of gewoon onzichtbaar voor de scheidsrechten in en op de lijn vallen. Gelukkig wordt het broodnodige puntje gepakt met 25-23 waardoor er in ieder geval al een gelijkspel zou komen. De tweede set verliest het koppel in 17-21. Astrid en Martijn doen wat ze moeten doen en hebben de touwtjes in handen. Beide sets worden gewonnen met 21-15 en 21-18. Na de eerste set was de winst al zeker maar om nu met 10-6 de avond af te sluiten voelt erg lekker!