Nadat het 1e team op ma 18 april met wat pech 8-8 gelijk had gespeeld tegen Shuttle Up 3 en het eerste punt heeft binnengehaald, moesten ze 2 dagen later aan treden tegen kampioenskandidaat Maasshuttles in Den Bosch.

Dit team was de najaarskampioen en is dus 1 van de sterkste tegenstanders. Het 1e team dat helaas al is gedegradeerd naar de Promotieklasse moest minstens 1 set winnen om ABC de titel in de hoofdklasse te bezorgen. Er waren dus ook enkele (bekende) toeschouwers aanwezig van ABC waardoor de wedstrijd toch een speciale lading kreeg. Meteen in de 1e wedstrijd waarin Dirk de 1e set pakte met 19-21 kon de champagne ontkurkt worden bij de toeschouwers van ABC. Zij zijn voor het eerst kampioen in de Hoofdklasse. Astrid, die inviel voor Monique, speelde een moeilijke wedstrijd tegen het 17-jarige talent van Maasshuttles en moest helaas de sets (21-10, 21-11) aan haar tegenstander laten. Hetzelfde gold voor Marco die moest aantreden tegen de beste heer van de BBF en het heel verdienstelijk deed met 2x 21-15 verlies. Lieke wist helaas ook geen set te winnen. Omdat ook beide dubbels verloren gingen, doemde even een 15-1 nederlaag op. Gelukkig wisten Marco en Lieke een hele goede mix op baan te leggen en wonnen met 22-24 en 19-21. Omdat Astrid en Dirk beide sets verloren werd de eindstand dus bepaald op 13-3.

Daarmee kwam voor het 1e team weer een einde aan het avontuur in de Hoofdklasse en volgt de inmiddels rituele terugkeer naar de Promotieklasse weer. In het najaar gaan ze proberen om voor de 3e keer in successie opnieuw proberen om promotie naar de Hoofdklasse te bewerkstelligen.