Eendracht maakt macht!
 
Wedstrijd 1: BC'80 2 - De Maasshuttles 2
 
BC'80 2 staat er met nog twee wedstrijden tegen een top team, De Maasshuttles, niet goed voor in de 1e klasse. Mede door resultaten die de verkeerde kant opvallen want kansloos zijn ze nooit geweest. BC Udenhout is kampioen geworden en zal promoveren. Het degradatie duel speelt zich af tussen BC Poona en BC'80 2. De thuiswedstrijd tegen de Maasshuttles was aankijken qua opstelling. Het voltallige team stond er met een standaard opstelling. Voor de terug wedstrijd zou er tactisch bekeken gaan worden of er wisselingen plaats moesten gaan vinden. er moest immers maar één gelijkspel behaald worden om te handhaven in de 1e klasse. Ferry van de Loo doet het als invaller voor Martijn Hooijman goed en komt steeds beter in zijn spel. Hij mocht samen met Astrid de herenenkel en de damesenkel beginnen. Daarna was het aan Kevin den Ouden en Marian van Weert om de broodnodige punten voor BC'80 binnen te slepen.
 
Astrid had het zwaar maar vocht een knap duel uit tegen een goede tegenstandster. Deze keer wist ze gelukkig aan het langste eind te trekken en won met 22-20. In de tweede set onstond wederom een zenuwachtig spel maar ook deze set wordt gewonnen in 21-17. Ferry heeft al bloedstollende singles achter zijn naam staan en dat zou vandaag ook weer gebeuren. De eerste set komt hij lang mee in het spel van de tegenstander maar verliest met 19-21. In de tweede set hetzelfde beeld en wederom een close finish op 18-21. Marian doet wat er gedaan moet worden en dat is winnen. Ze komt wat langzaam op gang maar als eenmaal het spel loopt walst ze over haar tegenstandster heen met 21-15 en 21-16. Kevin had een lastige single en loopt zich stuk op het goede spel van zijn tegenstander. De sets worden met 19-21 en 15-21 verloren.
 
Het damesdubbel spel ziet er altijd goed en verzorgt uit. Knappe punten worden behaald en Astrid wordt vaak op het lopen gezet. De eerste set is een ruime overwinning voor de BC'80 dames met 21-11. In de tweede set moet er voor elk punt gevochten worden maar ook deze wordt gewonnen in 21-17. Ferry en Kevin moeten het dan laten zien in de herendubbel. De eerste set gaat lang gelijk op maar door een aantal punten op rij te verliezen lijkt het kansloos 14-21. In de tweede set hetzelfde beeld. De tegenstander dwingt fouten af waardoor er geen grip op het spel gekregen kan worden, 12-21. Met de mixdubbels in het verschiet moeten er twee punten behaald worden. Geen onmogelijke opgave!
 
Het koppel Ferry en Astrid verliest de eerste set ruim in 13-21. Marian en Kevin verliezen ook ruim met 11-21. Volle bak aan de tweede set beginnen is het devies. En wat gebeurd er? Ferry en Astrid winnen in 21-18. Alles zou aankomen op Marian en Kevin. Met een stand van 18-20 gaat Kevin helaas door zijn knie heen en heeft een lange revalidatie voor de boeg. Waarschijnlijk is de buiten meniscus beschadigd. Hierdoor wordt de avond in 7-9 verloren en zal alles afhangen van de laatste wedstrijd. Hierin zullen Piet Boleij, Nino Haar SR en Sanne Buitelaar invallen voor de afwezige Astrid van Roosmalen en Kevin.
 
Wedstrijd 2: De Maasshuttles 2 - BC'80 2
 
Vooraf wil het tweede team graag Nino Haar, Piet Boleij en Sanne Buitelaar bedanken voor het invallen. Zonder hen zou het sowieso al een onmogelijke opgave worden op te handhaven in de 1e klasse, BEDANKT!!
 
Met een tactische opstelling gemaakt door interim teamcaptain Ferry van de Loo kon toeschouwer Kevin den Ouden rustig toekijken hoe het team zou gaan presteren. Sanne en Nino begonnen aan de singles waarin al meteen duidelijk zou worden wat voor avond er te wachten stond. Zoals in de thuiswedstrijd won de dame haar single en overtuigend. Sanne, eenmaal bekomen van de zenuwen, won met 15-21 en liet er in de tweede set geen gras over groeien. Knap hoe zij haar tegenstandster kansloos liet met een eindstand van 7-21. Nino had het wat lastig tegen een erg goede heer. Hij deed alles wat hij kon doen maar hierdoor werd niet voorkomen dat de eerste set verloren ging. In de tweede set liet de tegenstander de teugels vieren en Nino sloeg toe. Bleef bij in het gevecht maar moest zijn meerdere erkennen op het eind. Toch knap wat er aan de toeschouwers vertoond werd met enkele tric shots tussen de benen door van beide kanten werd er met 21-18 verloren. Marian heeft de afgelopen competitie meet dan 90% van haar singles gewonnen en liet dat vandaag ook weer zien. Met een 14-21 en 14-21 overwinning was er niets meer dan lof voor het vertoonde spel. Ferry mocht tegen de sterkste heer aantreden en deed dat niet onverdienstelijk. Wederom helemaal bek af na twee sets maar belangrijker nog er was strijd. Er werd verloren waardoor de tussenstand weer gelijk zou komen.
 
De damesdubbel ditmaal bestaande uit Marian en Sanne ging er vol voor. Ondanks dat ze samen niet veel spelen kon er winst voor BC'80 bijgeschreven worden. In 14-21 en 15-21 was het krachtverschil duidelijk zichtbaar. De herendubbel bestaande uit Nino en Piet was een genot om naar te kijken. De eerste set werden de kansen helaas niet benut en werd er verloren in 21-13. In de tweede set begon het "gepiel" aan het net waarna er vervolgens door beide partijen goed uitgespeeld werd. Met 18-18 op het scorebord zou BC'80 2 zich vrij kunnen spelen maar dat wordt nagelaten. Fanatiek als beide heren zijn wordt er sportief een high five gegeven na een 21-19 verliespartij. Net als in de thuiswedstrijd zou het op de mixdubbel aankomen. Ditmaal mocht er verloren worden als er één set naar Boxtel toe kwam. Dit komt doordat BC Poona ruim had verloren van BC Udenhout. Zou het dan toch gaan gebeuren, als collectief uit Boxtel met vele invallers over en weer?
 
Marian en Ferry verloren de eerste set in 22-20 wat erg zonde was want kansen waren aanwezig om het broodnodige setje in te lijsten. Dan de tweede set pakken en een lach op ieders gezicht toveren. Ze hadden helaas geen kans doordaat de tegenstanders extra gas gingen geven. In een set van 21-13 had het koppel helaas niet veel te vertellen. Maar.... op het andere veld konden nog rare dingen gebeuren. De eerste set verloren Sanne en Piet (normaal uitkomend in de derde klasse) in 21-12. Vol ongeloof want het spel was niet zoals zij gewend zijn van elkaar. Met een hartslag van over de 150 stond Kevin de partij te tellen in de tweede set. Het duurde lang maar de voorsprong werd gepakt en niet meer uit handen gegeven. Een schreeuw van blijdschap aan BC'80 zijde op 14-21 want als collectief binnen de club is het geflikt op het tweede team in de 1e klasse te houden. TOPPERS!
 

De avond werd verloren met 7-9 maar dat deed niets af aan het geluk, kwaliteit en samenhorigheid van een mooie warme club als BC'80 kan zijn! Iedereen bedankt voor het seizoen en volgend jaar zien we een aantal goede tegenstanders weer terug.