Twee verschillende wedstrijden tussen degradatie kandidaten

BC Poona 2 - BC'80 2
In één week tijd speelde de twee degradatie kandidaten tegen elkaar. BC Poona 2 en BC'80 2 staan helaas in de onderste regionen van de eerste klasse BBF. De eerste wedstrijd begon helaas met een tegenvaller want Marian had zich ziek afgemeld. Gelukkig hadden wij in Karin een waardige invalster gevonden, waarvoor nogmaals dank. BC Poona speelt in Zeeland, weliswaar de plaats maar toch goed voor een behoorlijke reisafstand. Op de verende vloer van de sporthal mochten Ferry en Astrid de eerste shuttles en punten gaan behalen voor BC'80.

Zowel Ferry als Astrid hadden het erg hard te halen in de eerste set. Beide konden niet goed in het spel komen en verloren. In de tweede set werd er gestreden tot het laatste punt en dat was nodig. Astrid pakte de zege met 19-21 waarna Ferry ook keurig met 18-21 de winst pakte. Karin moest even wennen aan haar tegenstandster en kwam niet goed in haar spel. De eerste set werd wat ruim verloren waarna er vervolgens in de tweede set een thriller ontstond. Het viel helaas voor haar de verkeerde kant op en verloor met 23-21. Kevin gaf in zijn eerste set een ruime voorsprong weg en verloor met 18-21. De tweede set werd de tactiek aangepast waardoor de winst met 21-16 gepakt zou worden.

De dames en herendubbel blijken deze seizoenshelft nog niet te lopen. Beide koppels van BC'80 verloren de eerste set. Waar de dames vervolgens wel de tweede set wisten te behalen waren de heren die verstek lieten gaan. Twee fouten en ineens stond er 21-19 op het scorebord. De mixdubbel met een nieuw mixkoppel Karin en Ferry bleek geen succes te zijn. Niet op elkaar ingespeeld natuurlijk en dan ook een erg sterke tegenstander tegen. Beide sets gingen ruim verloren. Astrid en Kevin, ook niet op elkaar ingespeeld bleven lang in de partij maar moesten ook tweemaal met 21-19 het strijdtoneel verlaten. De eindstand kwam te staan op 11-5 voor BC Poona waar het ook zo maar de andere kant op kon vallen. De return wedstrijd moest hierdoor met dezelfde of hogere cijfers gewonnen gaan worden voor het onderlinge resultaat.

BC'80 2 - BC Poona 2

Met frisse moed zou de return gespeeld gaan worden tegen Poona. Immers, we waren niet kansloos in de vorige wedstrijd alleen vielen de scores de verkeerde kant op. Marian was redelijk hersteld van haar griep zodat het team compleet zou kunnen starten. Met redelijk wat spanning in het lijf mocht BC'80 laten zien waarom zij thuishoren in de eerste klasse.

In de dames en heren singles waren het Astrid en Ferry die van start gingen. Astrid maakt al snel een eind aan haar eerste set met 21-14 maar Ferry wou het persé spannend maken. Voor het eerst hebben een aantal spelers de cijfers boven de 25 op het scorebord gezien. Helaas op 27-28 werd de shuttle op een presenteerblaadje gelegd voor BC Poona waardoor Ferry de eerste set verliest. Spannend was het zeker. De tweede set pakte Ferry het anders aan waardoor hij deze keer snel de score naar zich toe trok en won met 21-14. Astrid was deze keer verwikkeld in een spannende partij maar wist op het juiste moment de punten te pakken, wederom winst ditmaal in 22-20. Marian had een eenvoudige eerste set en zat goed in haar spel. De tegenstandster kreeg er geen grip op. Ze speelde helaas wel gelijk over twee sets. In set twee kreeg Marian de shuttle maar niet achterin geslagen en dat was funest voor het beoogde spel. Kevin had het niet makkelijk met zijn tegenstander maar bracht keurig alles terug. Hij won, buitenadem maar klaar voor meer punten. De tweede set werd ook gewonnen waardoor BC'80 er na de single partijen er erg goed voor stond.

Bij de dames en herendubbel zouden er punten gepakt moeten worden. Dat begon erg goed want Marian en Astrid wonnen ruim met 21-15 waarna Ferry en Kevin er ook met 21-11 spreekwoordelijk gehakt van maakte. Het complete scenario werd overhoop gegooid door een sterke come back van BC Poona. Zij trokken zowel in de dames als in de herendubbel de tweede set naar zich toe. Een gelijkspel was dus al zeker maar er moest gewonnen worden! De mixdubbels, niet het sterkste punt van team twee zouden maar één set moeten opleveren voor de winst. Het leek daar bij Marian en Kevin lang naar toe te gaan in de eerste set maar op het eind werden de fouten gemaakt. Ferry en Astrid konden op het andere veld ook erg lang mee maar wisten niet te winnen. In de tweede set kreeg Marian het op haar heupen en begon zoveel punten te pakken dat er uiteindelijk met 21-10 gewonnen werd en het broodnodige punt voor de eindstand behaald werd. Ferry en Astrid wisten natuurlijk nog niet hoe het er voor stond en probeerde wat ze konden. Het andere duo was gewoon net wat te sterk. De einduitslag kwam ditmaal in het voordeel van BC'80 op 9-7 te staan.