De thuiswedstrijd tegen BC Vught 1 zou op voorhand al een lastige partij worden. De uitwedstrijd werd namelijk nipt gewonnen met 7-9. Tel daarbij het derby karakter op van twee dorpen die strijden om promotie of degradatie en alles is compleet. Bij BC'80 is de grote afwezige Martijn Hooijman omdat hij een prachtige rondreis aan het maken is in Aziƫ. Bij BC Vught kwam de eerste heer weer opdagen waardoor het nog moeilijker zou worden.

De singles werden afgetrapt door Astrid van Roosmalen en Ferry van de Loo. De tegenstandster van Astrid gaf haar echter geen kans en won ruim de eerste set met 9-21. In de tweede set stelde Astrid orde op zaken maar moest helaas toch de set af staan met 17-21. Ferry kon knap bij blijven terwijl onderlinge fouten afgestraft werden door de tegenstander. De eerste set eindigt in 18-21 in het voordeel voor Vught. Na wat neusspray en een goede ademhaling gaat Ferry voor de tweede set staan. Hij komt 5-0 voor maar dan kantelt de partij en blijft het initiatief bij Vught. De tweede set eindigt in 15-21. Marian van Weert moet de schade enigszins beperkt houden en stiekem rekent iedereen al op twee punten. Makkelijk zou het niet worden in de eerste set maar de winst is het enige dat telt, 21-17. In set twee laat Marian zien uit welk hout zij gesneden is. Eenvoudig straft zij alles af wat te hoog aan komt en met goed positie spel geeft ze haar tegenstandster geen kans. De set eindigt in 21-11 en de eerste punten voor BC'80 2 zijn binnen. Kevin den Ouden kan de stand gelijk trekken als hij zijn single weet te winnen. In de eerste set gaat het gelijk op tot 14-14 waar na er onnodig veel fouten worden gemaakt. Al snel staat er dan 14-21 op het scorebord. Op zoek naar eerherstel wat uitmond in een ware strijd op zoek naar punten. Slopend mag het ook wel genoemd worden. Kevin weet een manier te vinden om zijn tegenstander kapot te spelen en met 23-23 op het scorebord gaan langzaam de lampen uit bij Vught. Met doorzettingsvermogen en een cruciale fout om direct een punt te willen maken wint BC Vught met 23-25 ook de tweede set.

Een tussenstand van 2-6 is niet erg gunstig wetende dat er nog harde partijen aankomen in de dubbels en mixen. De dames mochten als eerste serveren en houden de eer hoog voor BC'80. Lang gaat het gelijk op maar dan weten de dames uit Boxtel toch het verschil te maken. Met 21-16 gaat de set naar BC'80. In de tweede set zetten zij deze goede lijn voort waarin enkele knappen punten worden behaald. Je ziet dat de dames al langer met elkaar samen spelen en er iets van routine zichtbaar wordt. Set twee wordt ook een prooi voor BC'80 met 21-13. De herendubbel kan dus zorgen voor een gelijke stand in sets. Ferry en Kevin, nog niet echt op elkaar ingespeeld, doen hun uiterste best. Zij zetten de tegenstander onder druk maar kunnen niet voorkomen dat er met 18-21 en 19-21 verloren wordt. Erg jammer voor BC'80 wat hoogstens nog een gelijkspel uit het vuur kan slepen door alle mixpartijen te winnen.

Zoals vaker vanavond valt de score regelmatig de verkeerde kant op. Mede door de verdiensten van BC Vught natuurlijk! Astrid en Ferry zijn verwikkeld in een zware partij en verliezen met 16-21 de eerste set. Eerherstel in set twee komt er niet aangezien BC Vught er een tandje bij zet en met 8-21 wint. Marian en Kevin winnen met sober spel wel de eerste set in 21-16. De tweede set, ondanks dat er niet meer gewonnen kon worden, gaat nog puur om de behaalde sets voor eventueel onderling resultaat. Lang gaat het gelijk op en tot twee keer toe wordt er een gat van vijf punten gedicht. Helaas kon dat geen derde keer omdat er toen al 16-21 op het scorebord getoond werd. Eindstand BC'80 2 - BC Vught 1: 5-11

Onze volgend wedstrijd wordt gespeeld op 1-maart. De thuiswedstrijd tegen BC Udenhout 1 staat dan op het programma. Supporters zijn meer dan welkom evenals scheidsrechters op de baan.