Voorafgaand aan de tweede competitie wedstrijd wisten de teamleden van BC’80 2 dat dit een zware wedstrijd zou worden. Oisterwijk is gedegradeerd uit de eerste klasse wat dus betekend dat de tegenstander gelijkwaardig is.

BC’80 had vorig jaar zicht op promotie waren het niet dat BCG net een horde te ver zou zijn. Dit jaar moet het waar gemaakt worden dus alle zeilen bij zetten en op naar Oisterwijk.

Tijdens het warmspelen bleek al snel dat de shuttles als bakstenen aanvoelde. Hoe hard je er ook tegenaan sloeg de shuttle kwam maar niet op de achterlijn terecht. Dit zou betekenen dat het spelletje aangepast moest worden waar een aantal teamleden moeite mee zouden hebben. Astrid van Roosmalen en Kevin den Ouden gingen zoals gewoonlijk van start in de singles. Kevin had een eenvoudige eerste set mede doordat de tegenstander veel shuttles uit sloeg of in het net. Astrid was ook goed van start met een knappe 16-21 overwinning in de eerste set. Zoals vaak is set twee de omgekeerde wereld en dat was zeker zo bij Kevin het geval. Lange tijd gaat hij gelijk op maar zijn tegenstander had de vorm te pakken. 21-15 verlies en een 1-1 stand. Astrid denderde gelukkig door en liet nog maar eens zien waarom BC’80 moet promoveren want ze won met 9-21. Marian van Weert begon voortvarend aan haar eerste set en wist overtuigend de winst te pakken met 16-21. Helaas vielen de shuttles in set twee de andere kant op en had ook zij last van de traagheid in de shuttle. Martijn Hooijman had tot nu toe maar twee sets verloren in een jaar tijd maar dat zou veranderen. De tegenstander had hem in de houtgreep in de eerste set en helaas kon Martijn niet voorkomen dat deze verloren werd met 21-15. Gelukkig herpakte Martijn zich knap in set twee en speelde hij als vanouds. Na de singles was de tussentand 3-5 voor BC’80.

Astrid en Marian hadden een goede damesdubbel en moesten alles uit de kast halen om een 20-22 winst over de streep te trekken. De tweede set ging sneller voorbij dan verwacht en werd helaas verloren met 21-14. Nog steeds niets aan de hand maar een 1-1 gelijkspel was wel de trend van de avond. Martijn en Kevin hadden het moeilijk, heel moeilijk in de herendubbel. Haast geen aanvallend spel resulteerde in een verlies van 21-14. De tweede set moest beter en dat deden de heren. Knap wisten ze continue een aanvallend spel te tonen en hierdoor ook de winst te pakken met 14-21.

De mixdubbels lopen dit jaar nog niet zoals het hoort, neem dat in combinatie met een shuttle die aanvoelt als een baksteen en het plaatje is compleet. Marian en Kevin kregen maar geen grip op de tegenstanders die uitstekend speelde. Knap wisten zij keer op keer er voor te zorgen dat de shuttle keurig half veld gespeeld werd. Beide sets verloor het duo met 21-15 en 21-13. Het gevoel zegt dat hier veel meer in had gezeten dus op naar de thuiswedstrijd. Dit betekende indirect wel dat Astrid en Martijn beide sets moesten winnen om de punten mee naar Boxtel te nemen. Wat denk je? Astrid begint in topvorm te raken, Martijn voelt zich steeds meer thuis in de mix en dat zie je op het veld. Het gaat lang gelijk op in de eerste set en door een aantal keurige tussenkomsten van Astrid en wat smashes van Martijn wordt de winst gepakt. 19-21 maar daar doe je het voor! In set twee wordt er al snel tegen een achterstand van 14-7 aangekeken en een gelijkspel op de avond leek in de maak. Door wat fouten vanuit de tegenstander en goed uitgespeeld spel van Astrid en Martijn zou het een triller worden. Bij een stand van 19-19 gelijk weten ze de winst over de streep te trekken met 19-21. Winst voor Boxtel waar het lang niet naar uit had gezien.

Einduitslag OBV 1 – BC’80 2 :7-9

Volgende week loopt iedereen in de polonaise in de sporthal en wordt er dus geen badminton gespeeld. Iedereen een fijne carnavalsvakantie en op naar nieuwe successen in de vasten periode.